Am spondiloza! Ce trebuie sa fac?

In primul rand trebuie sa inlocuiesti cuvantul “spondiloza” cu unul mai familiar, “degenerarea cronica a discurilor intervertebrale”.

Si probabil te intrebi de ce ti se intampla tie, dat fiind faptul ca, toti suntem construiti in acelasi fel.
DA, ai dreptate cu totii suntem “construiti” in acelasi fel, dar poate ca unii dintre noi am uitat, ca asemenea unei masini tinuta in garaj si nefolosita, aceasta nu va mai fi functionala fara anumite schimburi si reparatii, asa si corpul nostru se va degenera, anumite parti ale corpului avand de suferit.

Si cand folosesc termenul “nefolosit” ma refer la faptul ca noi ca si oameni am evoluat prin cele trei functii: a merge, a alerga, a arunca. In acest fel s-au dezvoltat muschii nostri.

Daca stramosii nostri nu ar fi fost capabili sa alerge bine sau sa arunce eficient, nu ar fi rezistat in timpurile in care erau vanati sau trebuiau sa vaneze pentru a-si procura hrana. Deci, au trebuit sa devina foarte buni si priceputi la aceste trei functii.

Primul lucru pe care il adopti cand apare o problema este sa mergi la medicul specialist. Acesta o sa iti puna un diagnostic, iar alaturi de acel diagnostic, o sa primesti un tratament medicamentos care o sa iti intoxice si o sa iti inflameze corpul si mai rau. O sa ti se recomande sa mergi la fizioterapie sau kinetoterapie, unde o sa-ti trateze spondiloza, o sa iti reduca durerile pe care le resimti din cauza spondilozei pe termen foarte scurt, ele aparand in cele din urma la aceeasi intensitate.
Si mai sunt terapiile alternative precum laserul, terapia cu curent diadinamic, terapia cu ultrasunete, terapia cu curenti interferentiali, care de asemenea nu o sa iti vindece problema, doar o sa o amelioreze. Astfel o sa te invarti intr-un cerc vicios fara ca problema sa ti se rezolve.

TINE MINTE‼️

💣 💣 💣

Scheletul uman este doar aparent o structura care se mentine singura in pozitie verticala si oasele sunt conectate intre ele, elimina tesuturile moi (muschi, tendoane, ligamente, fascia, nervi, vase de sange, grasime) si priveste cum oasele se prabusesc pe podea din cauza ca nu sunt conectate intre ele, ci doar “cocotate” pe suprafete alunecoase de cartilaj. Este evident ca echilibrul dintre tesuturile moi, este elementul esential care ne mentine scheletul in pozitie verticala.

Cu alte cuvinte daca vrei sa schimbi legaturile dintre oase modifica tensiunea si echilibrul dintre tesuturile moi si oasele se vor aranja singure.

Dar, daca muschii tai nu mai functioneaza cum trebuie si nu sunt conectati intre ei, acestia se calcifiaza, se produc adeziuni intre ei, nu mai sunt hidratati, apare o anumita compresie iar celulele incep sa moara in acea zona. Si astfel pot provoca presiuni asupra radacinilor nervoase cu tulburari senzoriale sau motorii ulterioare, cum ar fi durerea, parestezii si slabiciune musculara la nivelul membrelor.

Stilul tau de viata, modul in care iti faci antrenamentele, importanta pe care o acorzi sanatatii, felul in care controlezi stresul si emotiile, toate acestea vor avea repercursiuni in corpul fizic. Si nimeni nu te poate vindeca in afara de tine, de cat de mult constientizezi si implici!

💣 💣

Singurul program care functioneaza, are rezultate vizibile si este orientat in jurul biomecanicii corpului uman este “Functional Patterns”.

Pentru acel moment in care programul tau de antrenament se va focusa in primul rand pe optimizarea ciclului de mers, fiecare pas pe care il vei face, poate in cele din urma sa iti vindece corpul, in loc sa iti consolideze deficentele care apar, care nu au fost abordate niciodata sau subliniate pentru a incepe.

Asa cum am evidentiat mai sus, noi detinem “softul” pentru un corp functional si fara dureri dar depinde doar de tine daca vrei sa il aplici.

👍Acorda incredere programului “Functional Patterns”, pe care noi il practicam cu pasiune si solicita o EVALUARE❗

3 thoughts on “Am spondiloza! Ce trebuie sa fac?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *