O noua abordare in tratarea scoliozei

Nu o sa incerc sa plictisesc cititorul scriind randuri infinite despre “arborele genealogic” al scoliozei.

Oricare dintre noi isi doreste sa afle care este cel mai eficient tratament al scoliozei fara sa fie nevoit sa ajunga la operatie. Dar din pacate cuvantul operatie este atat de popular si convingator in zilele noastre, incat pare cea mai simpla si rapida solutie in rezolvarea problemelor.

.    .    .

Toata lumea cauta solutii simple la probleme complicate, insa nu exista asa ceva!
.  .  .

Nu irosi banii si timpul pe corsete sau hamuri de corectare a posturii.
Gandeste-te ca acel corset/ham iti fixeaza corpul intr-o anumita pozitie, fara ca muschii sa fie implicati. Ei doar stau in acea pozitie, sunt inactivi, neexistand conexiuni neuro-musculare. Creierul trebuie sa transmita impulsuri catre muschi ca sa functioneze. Gandeste-te!

Acum. . . care este cel de-al doilea pas pe care esti indrumat sa-l faci?
Desigur, sa mergi la un fizioterapeut sau kinetoterapeut.

Hai sa analizam si sa constientizam pe scurt care este abordarea medicilor specialisti.
Inca la noi in tara se lucreaza dupa cartile vechi de anatomie in care corpul este segmentat, muschii fiind separati.
TOTAL GRESIT
Muschii sunt conectati unul de celalalt prin intermediul fasciei (o panza de colagen); ei nu lucreaza separat.
Nu o sa intru in detalii pentru ca mi-ar lua un articol intreg sa scriu despre fascie.
Daca vrei sa te familiarizezi si sa cercetezi mai departe, iti sugerez sa citesti Anatomy Trains de Tom Myers.

.    .   

Cauza problemei in corp nu se afla niciodata acolo unde apare durerea, exceptand cazul in care te lovesti in acel loc.
Prin urmare in cadrul sedintelor de fizioterapie sau kinetoterapie, terapeutul se axeaza pe mobilizarea si tratarea locului unde apare problema/durerea, rezultatele aparand doar pe termen scurt, iar pe termen lung creandu-se noi dezechilibre in corp.

.  .

Schimbarile rapide si de durata se produc in momentul in care iei in considerare corpul ca si intreg si lucrezi in directia tratarii deficientelor in contextul de a merge, a alerga si a arunca.

De ce credem cu tarie acest lucru ⁉️

Pentru ca, daca faci schimbari la nivelul corpului in pozitie statica, sezand sau mobilizand doar o anumita partea a corpului, in momentul in care o sa faci primul pas, intreaga structura se va prabusii, intrucat conexiunile musculare nu au fost facute in contextul in care ar fi trebuit.

.

Deci, ce e de facut in tratarea scoliozei

In primul rand trebuie sa fii constient ca scolioza nu s-a produs intr-o luna sau doua si nu doar o actiune sau un obicei gresit a condus spre aceasta deficienta. Sunt multe variabile care trebuie luate in considerare in functie de serviciul, hobby-ul, stilul de viata, chiar si unele mici accidentari din trecut, care au contribuit la deformarea coloanei vertebrale.

Daca alegi sa vii la noi, este din cauza ca ai nevoie de ajutorul nostru, ceea ce inseamna ca trebuie sa iti dedici timp alaturi de noi si sa ne lasi sa ne dam seama cum functioneaza corpul tau. O sa ii dam de cap pana la urma, dar cu siguranta NU, daca ai asteptari sa cunoastem totul in doar cateva ore petrecute impreuna.
Poate ca alti antrenori sau terapeuti au “un raspuns” pentru orice. Mai degraba, ei stiu sa-ti spuna exact ce iti doresti sa auzi si vor incerca sa te convinga  (si pe ei insisi) ca se produc schimbari, chiar si atunci cand modificarile nu exista.

Stim ca faptul de a fi obiectiv nu este intotdeauna satisfacator, dar este singurul mod prin care stim sa obtinem rezultate. Iar rezultatele o sa apara atata timp cat esti constient, te implici 100% si asculti sfaturile noastre.

Acorda incredere programului “Functional Patterns” pe care noi il practicam cu pasiune si solicita o EVALUARE!

CORPUL TAU O SA-TI MULTUMESCA❗‼️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *