Lumina Albastra Te Ingrasa?

Lumina Albastra Te Ingrasa ?

Sunt multe persoane, chiar şi eu, care se gandesc ca Edison este cauza tuturor bolilor moderne, odata cu inventia becului, deoarece, pana acum 100 de ani, eram in sincron cu lumina zilei si se pare ca spectrul de lumina albastra este cel care controleaza o multime de lucruri interesante in viata noastra.

Lumina albastra este cea care de fapt, ne face sa ne fie foame, deoarece in timpul verii, lumina zilei este foarte lunga, iar lumina albastra din timpul unei zi cu soare, stimuleaza anumiti receptori din creierul nostru cum ca trebuie sa mancam. Motivul este foarte simplu, deoarece atunci era momentul cand hrana era disponibila, toate fructele erau gata, asa ca trebuia sa mancam pe saturate. Si atata timp cat acea lumina albastra ne stimulează, o sa ne fie foame!

Acum iarna, credeti sau nu, este foarte putina lumina albastra, unghiul soarelui se schimba si nu mai avem acea stimulare. Asa ca iarna, chiar daca nu era atat de multa mancare, nu eram stimulati sa ne fie foame.

Pe de alta parte, lumina fluorescenta este probabil cea mai distrugatoare dintre toate, deoarece are o incredibila concentratie de lumina albastra. Deci în majoritatea timpului suntem inconjurati de lumina albastra si apoi ce o sa facem??!

Ne ducem acasa la cel mai intens generator de lumina albastra, televizorul, şi apoi ne verificam Ipad-ul sau Iphone-ul care este proiectat sa iti ofere intens lumina albastra la care o sa ne holbam, deoarece genele noastre nu-si pot imagina de ce nu ar trebui sa ne holbăm, pentru ca acum este vara si este timpul sa crestem, sa mancam mai mult, de aceea ne luam atat de multe gustări in jurul nostru!

Si lucrul cel mai cutremurator este ca oamenii stau pe ganduri si zic ca si inainte am avut lumina, ca strabunicii noştri citeau la lumina focului, a lumanarilor, a lampilor pe gaz, pana seara tarziu. Da, dar dacă stai sa te gandesti, data viitoare când te vei uita la foc, vei observa ca focul nu are deloc lumina albastra, are in schimb lumina galbena, rosie, portocalie, si toate astea semnaleaza iarna.

Nu o sa avem niciun fel de probleme cand folosim acest tip de lumina, din cauză ca, genele noastre, ritmul nostru circadian, nu a fost niciodată proiectat pentru lumina artificiala (blue light)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *