Vegan vs Carnivor

Vegan vs Carnivor

S-au umplut paginile de internet de tipuri de “DIETE” , de retete miraculoase ! Nimic mai mult decat informatie nevalidata si second hand!

Industria dietei acumuleaza din ce in ce mai multi cumparatori, reclame pentru toate tipurile de asa zisele “alimente sanatoase” cu indice de grasime scazut.
Obezitate, diabet, cancer, boli de inima, boli de ficat, Alzheimer’s, scleroze multiple, cancer…si lista poate continua!
NU a fost niciodata asa. Poate ca sfaturile pe care oamenii le-au urmat, si foarte multi au facut asta, in ultimii 50 de ani au fost gresite si date pentru motive gresite…pentru profit, pentru securitatea locului de munca si exploatare, nu pentru motive de sanatate…

Si acum marea DILEMA : Vegan vs Carnivor!

In opinia mea, de ce consider ca oamenii sunt carnivori?!
Sa o privim din perspectiva evolutionara!
Oamenii au fost singura specie care au vanat, au omorat oricare alt animal de pe planeta. Nu exista niciun alt pradator care sa primeasca acest credit.
Capacitatea noastra de a digera carne este enorma si unul dintre lucrurile care ne confirma acest lucru este PH-ul acidului gastric. Acesta este de 1.5 si este dovedit ca este asemanator cu cel al animalelor care se hranesc cu hoituri( hiene, vulturi, etc). Noi ca si specie umana am inceput exact ca si aceste animale.
Leii si alti pradatori lasau in urma resturi. A fost demonstrat in Africa, oamenii au verificat, ne-au aratat faptul ca un leu mediocru ucide si lasa in urma circa 10- 20 kg de carne. Oamenii timpurii, hominizii, predecesorii au fost capabili sa manance resturile, care de obicei erau contaminate cu bacterii. Tocmai de aceea am dezvoltat un puternic acid gastric, pentru a ne proteja de bacterii. Inca avem acea capacitate si astazi.
Documentele ne arata ca, irevocabil, dieta nostra continea mari cantitati de carne. Asta nu inseamna ca nu eram omnivori si ca nu digeram plante, dar noi suntem specii carnivore la un nivel ridicat.
Cand mancam corect, sanatatea noastra se imbunatateste. Tocmai de aceea observam ca persoanele care consuma carne regulat dezvolta imbunatatiri enorme in sanatatea lor si chiar are sens!
Intrebare pentru nutritionisti : ce fel de specii suntem?!
Noi nu suntem fructarieni, ierbivori, noi suntem omnivori dar avem o cota ridicata ca si carnivori!! Asta este istoria noastra, evolutia noastra si cand includem nutritia in acest aspect, respectand acele fapte, scotand eticile, grija pentru mediul inconjurator, compasiunea si acordand atentie biologiei, observam ca oamenii se insanatosesc!

Motivele pentru care oamenii se imbolnavesc sunt ALTELE ! O sa le enumar si o sa le detaliez in urmatoarele articole!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *